středa 3. října 2007

materál nalezený na internetu o našem blbci

President Václav Klaus zjevně nezná programové prohlášení současné české vlády a neví, jak její členové hlasují v orgánech EU. Nebo tyto skutečnosti zná, ale veřejně o nich lže. Klaus totiž podle ČTK prohlásil, že vláda ČR údajně nemá "definitivní" stanovisko ke globálnímu oteplování a zdráhá se přijmout snižování emisí a zvyšování podílu obnovitelných zdrojů. Vláda má však ve skutečnosti ochranu klimatu a rozvoj obnovitelných zdrojů vetknuty přímo ve svém programovém prohlášení. Její členové včetně premiéra navíc letos opakovaně v orgánech EU podpořili návrh na závazné snížení evropských emisí skleníkových plynů o 30 % d roku 2020.
Vedoucí klimatické a energetické kampaně Jan Rovenský upozornil: "Naše vláda má v ochraně klimatu rozhodně rezervy a není důvod to zastírat. Z jejího programového prohlášení nicméně vyplývá, že si závažnost klimatických změn uvědomuje, chápe, že průmyslem vytvářené skleníkové plyny mají na tento proces závažný vliv a že má vůli emise těchto plynů snižovat. Ani v jednom z těchto bodů s ní prezident Klaus nesouhlasí a zjevně se v této oblasti pokouší o svoji vlastní zahraniční politiku ."
Co řekl Klaus:
V České republice podle prezidenta existují různé názory na globální oteplování. Myslí si, že názor Strany zelených a jejího předsedy Martina Bursíka se liší od zbytku vlády. "Já zodpovědně prohlašuji, že nějaké definitivní stanovisko vlády České republiky na tuto věc není, zdráháme se přeci přijmout všechna ta doporučení o snižování emisí a o podílu obnovitelných zdrojů," prohlásil Klaus. Připomněl, že premiér Mirek Topolánek na bruselském summitu EU v červnu vyjadřoval nesouhlas s doporučeními německé kancléřky Angely Merkelové v tomto směru.
Co říká programové prohlášení vlády ze 17. ledna 2007 a stejnými slovy koaliční smlouva:
Vypracujeme konkrétní plán opatření, která budou snižovat emise našich skleníkových plynů. I v Evropské unii budeme aktivně prosazovat opatření k účinné ochraně klimatu. (z kapitoly Ochrana klimatu).
Podpoříme využití obnovitelných zdrojů energie na výrobu tepla tak, aby cenové rozdíly jednotlivých zdrojů nebyly výrazně vyšší než v současnosti. Zjednodušíme povolovací proces pro zařízení využívající obnovitelné zdroje energie (z kapitoly Obnovitelné zdroje energie).
Pro co hlasoval premiér Topolánek na Radě EU 9. března 2007:
* Snížení emisí skleníkových plynů v EU do roku 2020 o 30 %
* Zvýšení podílu obnovitelných zdrojů na výrobě energie v EU do roku 2020 na 20 %
V rozhovoru pro Radiožurnál prezident zdůraznil, že na konferenci OSN vystupoval jako prezident České republiky, nikoli soukromá osoba.
ČEŠTÍ PŘEDSTAVITELÉ :Pravá ruka neví co dělá levá ruka.

Žádné komentáře:

Kolik je 8 bez 8?